Pax Christi Geloofsgemeenschap
22 december 2017

Extra editie als bedankje aan onze drijvende krachten.

---

Bericht voor onze vrijwilligers


Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is het dit jaar niet gelukt een wenskaart met goede wensen te sturen naar al onze vrijwilligers. Echter onze dank is niet minder groot dan andere jaren. Dat zullen we ook tot uitdrukking brengen tijdens de komende Vrijwilligersavond op zaterdag 21 april, die overigens sterk in het teken zal staan van ons 50-jarig jubileum.
Desalniettemin wensen wij u allen en hen die u dierbaar zijn een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

De Pastoraatsgroep en de Locatieraad

---

Herbronningsmogelijkheden in de komende weken. (Zie ook boekje Herbronning )

8 januari Mannen en spiritualiteit:
René Grotenhuis; van macht ontdaan Vier avonden in gesprek over dit boek dat ook op de eilanddagen is besproken en gaat over de betekenis van christelijk geloof voor de wereld van vandaag en wat is de betekenis voor de toekomst. .Petruskerk 20.00 uur.

16 januari Film Mar Adentro.Petruskerk 19.30 uur 
Een verlamde man strijdt 30 jaar om het recht op euthanasie. Een man die in zijn doodsverlangen meer inspireert dan menigeen. 

7 januari Zondag Zindag Op deze dag is er weer een Zondag Zindag in De Hoven.  Deze keer is het thema “Oh, wat leuk dat wist ik niet van jou”.  Door middel van spel, voorbereid door Marianne Appelman en Riet van der Honing, wordt er inhoud gegeven aan het thema. De bijeenkomst is van 15.00 uur tot !6.30 uur. Senioren zijn van harte welkom!.

Uw eigen paaskaars maken? Ook dit seizoen stelt Ger Postma (Protestantse Gemeente Lelystad) zijn materiaal en werkruimte beschikbaar om op eigen wijze een adventskaars en/of paaskaars te maken. De kosten worden in overleg bepaald en verrekend. 

---

Peuter- en kleuterviering

Nieuw in Lelystad! De Pax Christi geloofsgemeenschap organiseert:
Laagdrempelige viering voor peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar oud. Ook jongere peuters en baby’s zijn van harte welkom! En natuurlijk vaders en moeders, broertjes en zusjes, oma’s en opa’s. We zingen en bidden met elkaar, luisteren naar een verhaal, spelen het na en steken een kaarsje aan voor wie jarig is of voor wie een beetje licht goed kan gebruiken.

Datum: Zondagmiddag 11 februari 2018
Tijd: 12:30-13:00 uur
(aansluitend wat te drinken voor iedereen)
Waar: Petruskerk, Botter 39-05, Lelystad

Wees van harte welkom en nodig gerust andere jonge ouders met hun kinderen uit!

---

OP PELGRIMAGE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELLA!

Gaat u mee op pelgrimage naar Santiago de Compostella, een van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Europa? Tijdens deze pelgrimstocht bestaat de mogelijkheid om stukjes te wandelen van de beroemde Jacobsroute naar Santiago de Compostella, de stad met het graf van de apostel Jacobus. De prachtige wegen, waar we pelgrim met pelgrims zijn, voeren ons langs boeiende steden en langs verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken. Een unieke en boeiende ervaring! En zoals u weet, is ‘onderweg zijn’ even belangrijk als aankomen op deze Caminio.

We vliegen naar Madrid, waar we de bus nemen naar Avila waar we natuurlijk de kathedraal en het klooster bezoeken van de heilige Theresia. Vanaf Avila, leidt onze Caminio ons langs Segovia, waar we het klooster bezoeken en een viering meemaken, naar Burgos, Leon, Ponferrada (de laatste overnachtingsplaats voor Santiago). Voor veel pelgrims is het echte eindpunt van hun bedevaart Cabo Finisterre, het westelijkste puntje van Spanje. Ook die gaan we bezoeken.
We worden rondgeleid door de steden onder leiding van een gids (Nederlands of Engels sprekend). Ook al hebben we de beschikking over een bus, en zullen we niet, zoals de meeste pelgrims de Camino lopen, toch is het wenselijk dat u voor deze pelgrimage goed ter been bent.

Wanneer: vrijdag 5 oktober- 12 oktober 2018 (8 dagen)
Kosten: € 1.447,= per persoon (bij deelname van 30 personen). Dit bedrag is inclusief lunches en diners, excursie- en entreegelden, gidsen, fooien, bus en dergelijke maar exclusief uw eigen reis- en/of annuleringsverzekering. (De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 290,=).
Maximale groepsgrootte is 28 personen (30 inclusief de pastores). Vanuit het pastoraal team zullen pastoor Hans Boogers en pastor Evelien Reeuwijk deze pelgrimage begeleiden.

Informatieavonden
Indien u geïnteresseerd bent in deze pelgrimage nodigen wij u uit op een informatieavond op
Maandag 12 februari om 20.00 uur in de Ludgeruskerk te Dronten of op
Dinsdag 20 februari om 20.00 uur in het parochiehuis naast de kerk in Steenwijk (Molenstraat 21)

Heel graag tot dan,

Hartelijke groet,
Pastoor Hans Boogers en pastor Evelien Reeuwijk

---
---
---

Geachte lezer de verzendwijze van de nieuwsbrief is gewijzigd. Aanmelden voor nieuwsbrieven kan nu via de rechterkolom op de website. Het afmelden en aanpassen van u profiel kan via de link onderaan dit bericht. We raden u aan dit bericht te bewaren dan wel de link op te slaan.

---

Attentie:  In verband met de Wet op de Privacy verzoeken wij u de gegevens in deze nieuwsbrief alleen voor eigen gebruik te benutten en niet voor andere verenigings- of commerciële doeleinden te gebruiken. Het bestuur van de Norbertus parochie en redactie zijn niet verantwoordelijk voor misbruik, die in welke vorm dan ook heeft plaatsgevonden.  

Om ervoor te zorgen dat onze nieuwsbrief altijd in uw postvak binnenkomt, voeg daarom altijd  nieuwsbrief.paxchristi@parochienorbertus.nl  toe aan uw adresboek.
Als u nu of in de toekomst liever geen nieuws of post meer van ons wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven door onderaan deze pagina op opzeggen te klikken.