http://vier.nu

Nieuwsbrief
Pax Christi Geloofsgemeenschap

De Pax Christi geloofsgemeenschap wil als nieuwe parochianen in onze geloofsgemeenschap van harte welkom heten:

- Eddy Hoogendijk

---

Beste jongere van de Petruskerk, 

In de zomer van 2023 is het weer zover en vindt opnieuw het grootste Katholieke jongeren evenement ter wereld plaats; de WJD (Wereld Jongeren Dagen)! Dit keer zal Lissabon de plaats zijn waar weer honderdduizenden jongeren van over de hele wereld naartoe zullen gaan, om samen met de paus en elkaar het Katholieke geloof te vieren. Dit betekent o.a. nieuwe vriendschappen sluiten, nieuwe culturen ontmoeten, samen feestvieren en de Eucharistie beleven, verdieping en verwondering, maar vooral ook veel gezelligheid. En jij kan daar dit jaar bij zijn! 

Vanuit Lelystad willen we een groep bijeenbrengen om elkaar alvast te leren kennen en ons voor te bereiden op de WJD. Voor de uiteindelijke reis willen we ons dan als groep aansluiten bij Bisdom Haarlem-Amsterdam, die een georganiseerde 14-daagse busreis aanbiedt.

 Ben jij tussen de 16 en 30 jaar, en lijkt het jou wel wat om samen met anderen naar Lissabon te gaan? Of ben je al eens naar een WJD geweest en zou je dat nog wel eens willen? Misschien twijfel je of het iets voor jou is? Je bent van harte welkom het te komen ontdekken op onze vrijblijvende informatieavond op woensdag 14 december 2022, 20:00u in de Petruskerk, inloop vanaf 19:30u. Op deze avond zullen we informatie over de reis en ons voorbereidingsprogramma geven, er zal iemand zijn die ons vertelt over zijn ervaringen bij een eerdere WJD en we zullen een beetje proeven van de Portugese cultuur.

 De informatieavond en het voorbereidingsprogramma zijn kosteloos. Voor de reis naar de WJD proberen we de kosten middels sponsoring zo laag mogelijk te houden. Kosten mogen wat ons betreft geen belemmering vormen om mee te gaan. Ook als je hulpbehoevend bent of een dieet moet volgen ben je van harte welkom. We komen je graag tegemoet (begeleiders mogen ook mee).

Zien we jou op 14 december ook?

Met vriendelijke groeten,  Maria en Vurgenie 

Ps: Mocht je vooraf nog vragen hebben, of ben je op 14 december verhinderd, maar ben je wel geïnteresseerd, laat het ons weten door te mailen naar: mpe.vd.linden@gmail.com

---

ONS KERSTPAKKET DELEN

Graag willen wij ook dit jaar vanuit de parochie weer een kerstpakketten-actie organiseren.
Wie wil zijn/haar kerstpakket afstaan? of een deel daarvan beschikbaar stellen voor medemensen die nooit zo'n extraatje krijgen?!
U kunt ook zelf een pakket maken, of wat boodschappen brengen met houdbare voedingsmiddelen zoals, koffie ,thee, koekjes etc.
De werkgroep zorgt ervoor dat de pakketten goed terecht komen. Enerzijds gaat het naar gezinnen/mensen die het goed kunnen gebruiken, anderzijds geven we attenties aan mensen die door ziekte of rouw een nare tijd doormaken en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.
U kunt uw pakket afgeven bij het parochiesecretariaat(in de kerk) op werkdagen tussen 9.00 uur-12.00 uur of op vrijdag 16 december tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

U kunt ons ook finiancieel helpen ,Norbertusparochie
NL08RABO 0337603464 t.n.v kerstpakkettenactie
Voor informatie en tips secretariaat 250010 en Jan Hart 0618215974
Emailadres;jadapc@48gmail.com
Alvast bedankt voor U medewerking.

KESA Werkgroep kerstpakketten

---

Herbronning - Mandala tekenen

Kerst-workshop Mandala tekenen
De donkere dagen van het jaar zijn heerlijk om te tekenen en kleuren! Zeker tijdens de drukke decemberdagen is mandalatekenen een goede manier om tot rust te komen, inspiratie op te doen, meditatief bezig te zijn en iets moois te creëren! Tijdens deze speciale kerstworkshop ga je zelf een ontwerp opzetten en inkleuren, geïnspireerd op Kerst. Zelf meenemen van grijs potlood, gum, passer, liniaal, evt. kleurpotloden en 'onderkarton' (achterkant van een schetsboek of groene snijmat) is wenselijk; voor papier en kleurpotloden wordt gezorgd. (Ik heb van alles wat extra bij me, dus als je niet alles hebt is dat geen probleem).
Begeleiding en informatie: Marloes van Esterik-Zwemmer
Datum: zaterdag 17 december 2022
Plaats en tijd : Ludgeruskerk, Dronten, van 13.30 tot 15.30 uur.
Opgave vooraf : familie@vanesterik.com of tel: 0320-230407
Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee met wat lekkers)

---
http://wjd.jongkatholiek.nl
---

Cursussen in het kader van Herbronning zijn weer van start!

---

Aanmelden voor nieuwsbrieven kan nu via de rechterkolom op de website. Het afmelden en aanpassen van u profiel kan via de link onderaan dit bericht. We raden u aan dit bericht te bewaren dan wel de link op te slaan.

Attentie:  In verband met de Wet op de Privacy verzoeken wij u de gegevens in deze nieuwsbrief alleen voor eigen gebruik te benutten en niet voor andere verenigings- of commerciële doeleinden te gebruiken. Het bestuur van de Norbertus parochie en redactie zijn niet verantwoordelijk voor misbruik, die in welke vorm dan ook heeft plaatsgevonden.  

Om ervoor te zorgen dat onze nieuwsbrief altijd in uw postvak binnenkomt, voeg daarom altijd  nieuwsbrief.paxchristi@parochienorbertus.nl  toe aan uw adresboek.
Als u nu of in de toekomst liever geen nieuws of post meer van ons wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven door onderaan deze pagina op opzeggen te klikken.