Pax Christi Geloofsgemeenschap   -   Nieuwsbrief 13 februari 2020

Zondag Zindag 

Op zondag 1 maart is er weer Zondag Zindag in zorgcentrum De Hoven.
Voor de tweede keer hebben we Martine Dubois uitgenodigd om het programma in te vullen. Haar Franse achternaam Dubois, betekent 'van het bos'' en dien naam doet ze met haar werk alle eer aan.
Zo zegt zei op haar website: “boswachter is iets wat ik ben, het zit in mijn bloed” . Momenteel is ze freelance boswachter maar ze doet nog veel meer op het gebied van de natuur en muziek. Op de harp spelen is haar grote passie en daarbij kan ze met haar mooie stem heel mooi vertellen en prachtig zingen.
Mensen meenemen en laten genieten van haar muziek doet ze graag, omdat ze dan kan delen wat ze zelf ervaart. Een journalist gaf ooit Christine de naam bijnaam Godsbosnimf.
Op Zondag Zindag zal blijken waarom. Ze speelt op de harp, vertelt en laat beelden zien van de natuur en ze zingt.
De bijeenkomst is van 15.00-16.30 uur. Senioren zijn van harte welkom! Een kleine bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld!

Namens de werkgroep Zondag Zindag,
Riet van der Honing

Op 3 maart om 20.00 uur organiseer Stichting Hulp Tsjernobyl kinderen een informatieavond avond voor eventuele toekomstige gastgezinnen.  Graag nodigen we iedereen uit die hier belangstelling voor heeft om informatie uit te wisselen. 

U bent welkom in kerkcentrum Het Anker Leystad.

Nieuwe Herbronningsactiviteiten in de komende maand. 

8 mrt. Muziek/tekstcompositie Menens: over de ecocide en de mens

Menens is een muziek- en tekst-compositie van Heleen van Els voor groot koor (BBTAAS), piano’s, harmonium, viool, contrabas en slagwerkers.

“We erven de aarde niet van onze ouders, maar lenen haar van onze kinderen”

Zo begint de compositie Menens. De huidige vernietiging van de vele ecosystemen is zeker menens. De tekst is pittig, maar nooit verwijtend of kwetsend. We zijn allemaal verantwoordelijk, maar voelen ons ook machteloos als eenling. En toch, alle beetjes kunnen helpen. Bijvoorbeeld dit project….

In het stuk zijn monologen verwerkt van de indiaan Seattlle (1845), Wubbo Ockels (2014) en Greta Thunberg (2019). Het stuk duurt ruim een uur.

De teksten kunt u lezen op de site van Heleen van Els: www.heleenvanels,wordpress.com

Uitvoeringen:

zondag 8 maart 15.00 uur Ludgeruskerk Dronten
zondag 15 maart 15.00 uur Petruskerk Lelystad
zondag 22 maart 15.00 uur Lutherse Kerk Burgwal 85 Kampen
zondag 29 maart  15.00 uur de Voorhof Biddinghuizen

De toegang is € 5,- (in Kampen €10,-)

10 mrt. film Freedomwriters  Erin Gruwel komt als jonge idealistische lerares op een school in Los Angeles. In haar klas zijn spaningen tussen rassen en tussen bendes. De leerlingen zijn ongemotiveerd en hebben het gevoel alleen te staan met hun problemen. Na een voorval gaat ze rassendiscriminatie behandelen waarbij ze o.a. het dagboek van Anne Frank gebruikt. Ze inspireert haar leerlingen om  dat dagboek te lezen en ook zelf een dagboek bij te houden. Als ze elkaars dagboek lezen beseffen ze dat veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.  

Ludgeruskerk 19.30 uur 

Ben ten Hag  werkgroep Catechese voor Volwassenen

Doopviering zondag 19 april

De geboorte van een kind is een groot wonder. Een geschenk van God. Als ouder wil je je kind alle goeds meegeven. Datgene wat voor jou dierbaar is, opdat het kind daaruit kan kiezen voor het eigen leven. Daartoe behoort ook datgene waarin je gelooft. Als ouder kun je dan kiezen om je kind te laten opgroeien in de Geest van Jezus en het te  laten delen in onze gemeenschap van geloof.
Voorafgaand aan de doopviering vindt er een voorbereidingsavond plaats voor alle ouders op maandag 30 maart. Aanmelden kan via mail naar dopen.lelystad@parochienorbertus.nl

Volgende nieuwsbrief zal ca 13 maartverschijnen.
Tot 1 dag ervoor kan kopij gestuurd worden.
Maar liefst eerder natuurlijk. 

Aanmelden voor nieuwsbrieven kan nu via de rechterkolom op de website. Het afmelden en aanpassen van u profiel kan via de link onderaan dit bericht. We raden u aan dit bericht te bewaren dan wel de link op te slaan.

Attentie:  In verband met de Wet op de Privacy verzoeken wij u de gegevens in deze nieuwsbrief alleen voor eigen gebruik te benutten en niet voor andere verenigings- of commerciële doeleinden te gebruiken. Het bestuur van de Norbertus parochie en redactie zijn niet verantwoordelijk voor misbruik, die in welke vorm dan ook heeft plaatsgevonden.  

Om ervoor te zorgen dat onze nieuwsbrief altijd in uw postvak binnenkomt, voeg daarom altijd  nieuwsbrief.paxchristi@parochienorbertus.nl  toe aan uw adresboek.
Als u nu of in de toekomst liever geen nieuws of post meer van ons wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven door onderaan deze pagina op opzeggen te klikken.