Wist u dat?

Carnaval: een religieus feest

Carnaval vieren is veel godsdienstiger dan velen denken…….

carnaval (Mobile)

Eeuwenoud en religieuze wortels
Carnaval is al zo oud als de mensen zijn en heeft meerdere betekenissen gekregen in de loop der geschiedenis. De meeste elementen van ons huidige carnaval komen uit die verschillende culturen, die in ons land hebben geheerst: de Germaanse, de Romaanse, de middeleeuwse, de hedendaagse tijd. Er zijn meerdere ‘lagen’ in ons begrip carnaval, die over elkaar heen liggen. Carnaval heeft zeker ook altijd een godsdienstige betekenis gehad en was zeker niet enkel de periode voorafgaand aan de religieuze vastentijd. Lees verder

Givt in Lelystad

Voor mensen die geen contant geld meer bij zich hebben is er goed nieuws. Het is nu mogelijk om met uw smartphone aan de collecte mee te doen. Hiervoor heeft u wel de Givt-app nodig en die is te downloaden op www.givtapp.net/download. Het blijft natuurlijk mogelijk om met contant geld mee te doen aan de collecte.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Maar dit heeft een aantal nadelen. Naast de muntjes voor de wagentjes bij de supermarkt, kunt u bijvoorbeeld ook tijdens de dienst bij de collecte in de problemen komen.

Geeft u liever contant? Geen probleem, want naast het geven met uw smartphone kan u altijd contant geld geven aan de collecte.

Wilt u meer weten over Givt, bezoek dan de website www.givtapp.net of bekijk www.facebook.com/Givtapp

Maar ook andere instellingen maken van Givt gebruik. Kijk maar eens op www.givtapp.net/waar/

  

 

Givt_Pax

Pax Christi Buitenkapel

De Pax Christi Buitenkapel kan dag en nacht een plekje zijn waar u in stilte kunt bidden, nadenken, bezinnen of mediteren.