Verslag Kerstwandeling 2018

De kerstwandeling is inmiddels een begrip aan het worden. Ook dit jaar organiseerde de Ludgeruskerk samen met een aantal kerken op vrijdagavond 15 december de Kerstwandeling in het centrum van Dronten. Dit jaar luidde het thema: ‘ voortschrijdend licht’ en werd op enkele (kerk)locaties met onder meer zang, telkens een facet van het oude Kerstverhaal belicht.
Het startschot voor de wandeling werd om 18.00 uur gegeven bij kerkcentrum de Ark. Even voor zevenen arriveerde de aanzwellende groep van ruim 80 wandelaars met twee heuse schapen bij de met kerstversiering en vuurkorven verlichte Ludgeruskerk. Velen hadden een (kunst)lichtje bij zich. Zij werden welkom geheten door Marinus Huijsmans de voorzitter van de pastoraatsgroep. Ons eigen kinderkoor ‘het Ludgrut’, (de kinderen waren schitterend verkleed als engelen, herders, schapen en koningen), zong enthousiast een aantal kerstliedjes onder begeleiding van José Meijer. Net als in het afgelopen jaar kon iedereen na afloop zich te goed doen aan een warme pannenkoek met poedersuiker.
De wandeling werd rond 19.45 uur bij het winkelcentrum afgesloten met het zingen van bekende Kerstliederen onder begeleiding van de Harmonie ‘de Eendracht’ uit Dronten. Aansluitend was er in het kerkcentrum Open Hof een gezellige nazit.
Het mag nog een keer gezegd worden. Alle vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie inzet! Het was wederom een succes!

IMG_6954 (Small)IMG_6964 (Small)IMG_6967 (Small)

Jos Fassaert en Marian Visser (Locatieraad Dronten)