Waterwijkvieringen

WATERWIJKVIERING in basisschool Driestromenland

De werkgroep Waterwijkvieringen is voortgekomen uit een oecumenische werkgroep die 28 jaar geleden is gestart met het opzetten van vieringen in de Waterwijk. De werkgroep is nog steeds oecumenisch, de leden komen uit
diverse kerken van Lelystad, zo ook de voorgangers.

De vieringen worden gehouden in basisschool “Driestromenland”, Voorstraat 336 in de Waterwijk om 10.30 uur; vanaf 10.00 uur is er koffie en thee en na afloop kunt u elkaar ontmoeten en napraten. Ook is er dan weer koffie/thee, limonade en iets lekkers. U/jij bent van harte welkom!

Er wordt meestal 6 keer per seizoen (van september tot juni) een samenkomst gehouden, die laagdrempelig is en een interactief karakter heeft. Er wordt gewerkt met een jaarthema, voor komend seizoen is dat: ”In het spoor van Jezus”.  Welke levensstijl, welke sporen kenmerken Jezus? We zien het spoor van  menselijkheid. In hoe wij ten diepste bedoeld zijn in het Licht van de Eeuwige. Jezus leefde het ons voor in zijn woorden en zijn handelen. Tegelijkertijd daagt hij ons uit om hem te volgen.  In welk spoor herken jij je het meest en welk spoor kies je en leef jij? Welk spoor daagt jou uit en zou je nog verder willen ontwikkelen?

We herkennen en noemen sporen van Vrede, Licht, Emoties, Genezer en Helper, Voorbeeldfiguur, Verhalenverteller, Ruimtebrenger, Stiltezoeker. Hij wordt Zoon van God genoemd.

Komt u ook?

Heeft u suggesties voor de vieringen? Laat het ons weten.
Wij, als werkgroep Waterwijkvieringen, willen samen met u /jij op weg gaan in het spoor van Jezus en zo ontdekken wat hij tegenkwam en ons door hem laten inspireren.
Namens de werkgroep
Contactpersoon PGL: Greet de Weerd