Kerst Inn

Al veertig jaar wordt er op 2e kerstdag een Kerst Inn georganiseerd voor iedereen die behoefte heeft om er met Kerst ‘even uit te zijn’. We willen die dag een ontmoetingsplek bieden aan mensen die behoefte hebben om er even uit te zijn met de Kerst. Misschien omdat ze alleen zijn maar er komen ook mensen, soms hele gezinnen, gewoon omdat het er heel gezellig is! Als mensen moeilijk ter been zijn kunnen ze opgehaald worden. De kosten kunnen geen probleem zijn: alles is gratis, mensen die dat willen, kunnen een bijdrage geven. De opzet en het karakter zijn in de loop der jaren wel wat veranderd. In het begin werd het georganiseerd voor beide Kerstdagen. Een aantal kerken was daarbij betrokken, nu is het een werkgroep, bestaande uit o.a.  leden van de Lelystadse katholieke Pax Christi geloofsgemeenschap en de Protestantse Gemeente Lelystad, die het organiseert , met 30 vrijwilligers.. Er wordt van alles georganiseerd. Knutselen, tekenen, schilderen, schminken, er wordt voorgelezen, 3D-printen! Er zijn life zanguitvoeringen en er is passende muziek. Men kan schaken en dammen. We organiseren een bingo met prachtige prijzen. De hele dag serveren we hapjes en drankjes en, voor wie dat wil, het gezamenlijke kerstdiner! Er zijn levende knuffeldieren. Aan de dansdemonstraties mag iedereen aan mee mag doen. Over de hele dag gerekend zo’n 200 deelnemers,aan de maaltijd nemen 80 mensen deel. Iedereen is welkom, kerkelijk of niet. We zijn er niet op uit om zieltjes te winnen. We proberen iets te bieden vanuit ons eigen geloof maar primair gaat het om een gezellige dag. Natuurlijk gaan we vragen over de zin van kerst en het geloof niet uit de weg maar we leggen niets op. Ieder jaar  zie je veel dezelfde mensen terug.

De Organisatie van de Kerst Inn is steeds opzoek naar nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Mede namens de werkgroep Jan Meijerink