Interkerkelijk Schuldhulpverlening Lelystad

ISL staat met ongeveer 35 vrijwilligers klaar voor iedereen die aanklopt. ISL is ontstaan uit het Inloophuis Waterwijk dat 17 jaar geleden werd opgezet door de protestante en katholieke kerken in Lelystad.

Mensen klopten met allerlei vragen bij de gastheren en -vrouwen aan, ook over schulden. De door vrijwilligers opgerichte stichting doet aan schuldhulpverlening, maar helpt ook bij het invullen van formulieren en het aanvragen van bijv. huurtoeslag. Het is een groot voordeel dat ISL laagdrempelig is. Het is gewoon een huis in de wijk. Het is ook handig dat men vanuit het Inloophuis Waterwijk met een vraag naar boven kan lopen.
ISL is partner van het Centraal Budgetteringsinstituut (CBI) in Lelystad.

“Een proef van Centrada en ISL in de Waterwijk verloopt goed. Mensen met een paar maanden huurachterstand kunnen sinds een jaar aankloppen voor een soepele betalingsregeling.

“Het voordeel is dat je veel preventiever kunt werken. Je ziet sneller dat er schuldenproblematiek dreigt en daardoor is het nog op te lossen. We proberen sowieso meer te werken aan preventie en nazorg. Je moet cliënten niet direct loslaten, want dan is de kans groter dat ze terugvallen”

Website van IDO schuldhulpverlening