Kom in de Kring (creche)

Voor de allerjongste kinderen in onze kerk ( 0 t/m 4 jaar) hebben we Kom in de Kring. Hierbij hebben we tijdens de zondagsviering in onze eigen ruimte onder de torenkamer onze eigen viering rond een prentenboek met een levensbeschouwelijk thema. We maken gebruik van prentenboeken, omdat bijbelverhalen voor heel jonge kinderen vaak nog moeilijk te begrijpen zijn en we het verhaal dan ook geen recht kunnen doen. De gekozen prentenboeken, spelen zich af in een voor jonge kinderen herkenbare of voorstelbare wereld en behandelen diverse levensthema´s zoals, angst, vertrouwen, geven en ontvangen.

Een Kom in de Kring-viering ziet er als volgt uit:

De kinderen zitten in een kring op een kussen, in het midden staat een kaars, een bloem en een doos. Elke viering bestaat uit 5 stappen.:

  1.  Het begin; we begroeten de kinderen en steken de kaars aan, de kinderen antwoorden met het lied Dag vlam, dag bloem……….
  2. De doos; in de doos is een voorwerp verstopt passend bij het thema van de viering
  3. Het prentenboek; het prentenboek wordt voorgelezen.
  4. Expressie; Het thema van het verhaal en het leven van de kinderen worden op elkaar betrokken. Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen zoals spel, dans, zang of iets maken.
  5. Gebed; de afsluiting is in de vorm van een kort gebed. God wordt aangesproken als een God dichtbij, aan wie we alles kunnen vertellen.

Op deze manier laten we de kinderen kennis maken met samen zingen, samen lezen en samen bidden, maar dan aangepast aan hun belevingswereld.

Voor degene die lekker wil spelen, dan is daar ook alle ruimte voor.

Wanneer een kindje nog wat onwennig is kan de ouder er gerust bijblijven totdat het kind gewend is.

Kom in de Kring vindt plaats één keer per 3 weken, de data staan aangegeven in de Oversteek, ook nodigen we de kinderen uit via de e-mail (mits je dit heeft doorgegeven aan vrijwilliger van de creche/kidk). Opgave voordien is niet nodig, een ieder kan zo aanschuiven.

Mocht je belangstelling hebben om ons te komen helpen met Kom in de Kring of  heb je een kind voor wie Kom in de Kring geschikt kan zijn, neem dan even contact op met de werkgroep via onderstaand formulier.

Welkom en tot ziens bij Kom in de Kring.

Werkgroep Creche / Kom in de Kring.

[contact-form-7 id=”6581″ title=”Contactpersonen Lelystad”]