Jeugd catechese

In de Petruskerk wordt al vanaf 2008 jeugdcatechese lessen gegeven aan kinderen van de basisschoolleeftijd;
groep 1 tot en met groep 8.

De lessen vinden 6 keer per jaar plaats tijdens de zondagochtend viering.
Met de jonge kinderen worden allerlei onderwerpen besproken die betrekking hebben tot de dingen die je zoal ziet in de kerk, te denken aan feestdagen, kleuren en symbolen binnen de kerk etc. In de Bijbelcatechese worden Bijbelse verhalen besproken en uitgewerkt op een wijze die volledig aansluit bij de leeftijd van de kinderen.

De kinderen worden in 2 groepen verdeeld:
Kerkcatechese voor groep 1 t/m 5
Bijbelcatechese voor groep 6 t/m8.

Tijdens de lessen maken we gebruik van materiaal, zodat u thuis ook kan napraten over de onderwerpen welke zijn behandeld in de bijeenkomsten. Daardoor zijn er kosten verbonden aan de lessen, €5 voor 6 lessen.

Wanneer u uw kind(eren) wilt aanmelden voor de jeugdcatechese kunt u mailen naar:
kindercatechese.lelystad@parochienorbertus.nl