Nieuws Dronten

Kleding inzameling Dronten

De dames van de kledingwinkel in het AZC willen graag ook weer beginnen en zitten dringend om kleding, sportkleding en schoenen voor mannen en jonge jongens verlegen.
Daarom beginnen we met het inzamelen op de laatste zaterdag van de maand. De eerste keer dus zaterdag 27 maart van 10 uur tot half 12.
Met inachtneming van de coronamaatregelen.

Kesa

Toch Kerstnacht event in Dronten

Samen vieren dat er Hoop is!

De jaarlijkse kerstviering gaat ook in 2020 door met een prachtige online kerstbeleving gemaakt door de kerken van Dronten. Op kerstavond te vinden via www.kerstnachtdronten.nl. Zo vieren we samen dat er hoop is in een verhaal dat door Dronten heen reist, een verhaal verteld door Drontenaren.

De laatste jaren is er steeds een groots opgezette kerstnachtshow georganiseerd. Dit jaar moest het anders maar zeker niet minder. Met nieuwe creativiteit is het verhaal naar Dronten gebracht. Het komt ook letterlijk naar en in Dronten, het trekt door de straten, op het voetbalveld, langs de kerken en zo online naar iedereen persoonlijk. Van burgemeester tot basisschool: ze komen allemaal langs.. ‘Wat is het ontzettend gaaf om al die creativiteit te zien van vakmensen in muziek, licht en geluid die met passie iets bijzonders neer gaan zetten’ zeggen Amber Boeve en Chiel Naber. Zij zijn de drijvende krachten achter de organisatie waar alle kerken in Dronten aan bijdragen. ‘Zo mooi om dit samen te kunnen organiseren. Juist nu in deze situatie is het toch gelukt om iets moois neer te zetten’ voegt Karin Vedelaar toe. ‘Bijzonder is dat we zo ook in een online event samen vieren dat die Hoop kwam als baby in een kribbe. Toen, 2000 jaar geleden,  en dat de Hoop die Jezus bracht vandaag nog steeds relevant is’ vult Evert Morren aan.

Kerstnacht Dronten heeft als thema Hoop en die hoop gaan we ook samen weer doorgegeven. Laat uw hart spreken en doe mee tijdens Kerstnacht Dronten. https://www.actielegerdesheils.nl/actie/50-50-food-amsterdam/doneren

De uitzending is op Kerstavond 20.00 uur. De link naar de uitzending is te vinden via  www.kerstnachtdronten.nl. Het Youtube kanaal dat gebruikt wordt is: https://www.youtube.com/watch?v=_Kj1A2tCHzg&feature=youtu.be

Kerkbeamer met video (Dronten)

Vanaf 6 december 2020 worden de vieringen in de Ludgeruskerk ondersteund met een video stream.

Tijdens de viering is dit live te volgen via https://kerkdienstgemist.nl (Dronten), of klik hier rechtstreeks https://kerkdienstgemist.nl/stations/532-H-Norbertusparochie-Ludgeruskerk. U kunt ook daar vieringen terugkijken.

Als het niet lukt om deze site te vinden op de computer of iPad, laat het dan even aan ons weten via het secretariaat. Dan zullen wij u ondersteunen.

Hopelijk kunnen we op deze manier onze parochianen een viering aanbieden indien men zelf niet in de gelegenheid is om de viering zelf bij te wonen.

Lokatieraad, Dronten

Kerstpakkettenactie 2020

De KESA-werkgroep van de Ludgerus geloofsgemeenschap organiseert dit jaar wederom de kerstpakkettenactie.

Kent u iemand waar zo’n attentie of kerstpakket heel welkom zal zijn, graag een telefoontje.

De kerstdagen zijn niet voor iedereen een vanzelfsprekend feest. Door een bestaan rond de armoedegrens is het een moeilijke periode. Als actieve geloofsgemeenschap willen we laten zien dat we deze groep niet vergeten. Een attentie of een kerstpakket, om te laten weten dat we aan hen denken.

Samen zijn we sterk en samen kunnen we veel betekenen

Ook uw giften zijn meer dan welkom. In de ontmoetingsruimte van de kerk staat vanaf

6 december de welbekende diaconiemand waarin u uw financiële bijdrage kunt deponeren. Van de opbrengst zullen we pakketten samenstellen.

Of wilt u zelf een pakket samenstellen? Een tas met boodschappen is ook welkom!

Leden van de KESA-werkgroep zitten in de hal klaar om deze in ontvangst te nemen op

Maandagavond 14 december tussen 17.00 en 19.00 uur

Nellie Philipsen 06-1377 9258, Anneke Huisman 06-1247 7144, Annie Kuipers 06-2089 9989

Hartelijk dank, namens de KESA-groep van de Ludgerus geloofsgemeenschap

Opening Stilteplek Dronten

Op vrijdag 27 maart aanstaande is het zover de opening van de Stilteplek Dronten in de Ludgerustoren. Er zal i.v.m. het coronavirus geen officiële opening plaatsvinden

U kunt na de opening zelf een kijkje nemen in de toren en aanschouwen
hoe de ruimte is getransformeerd van een kale entree van de toren
tot een mooie en waardevolle plek, een plek waar stilte wordt aangeboden.

Locatie: Ludgerustoren (Kop van het Ruim in Dronten)

Daarna zal de Stilteplek elke woensdag, vrijdag en zaterdag overdag toegankelijk zijn.
Het bestuur van de Stichting Stilteplek Dronten
voorzitter, mw. drs. J.H. van Haeringen
secretaris, dhr. J. van Boggelen
penningmeester, dhr. W.L Kooi

Basiscatechese PKN-kerk Lelystad in Ludgeruskerk

Op zaterdagmiddag 10 november kreeg een groepje van 5 kinderen in de leeftijd van 9 jaar en hun 4 begeleiders van de PKN-kerk voor de duur van een uur een rondleiding in onze kerk. Dit bezoek maakte deel uit van hun twee jarige cursus basiscatechese. De begeleiders kozen voor onze kerk, gezien de overeenkomsten. Belangstelling leidt tot meer begrip en dat moeten we met twee handen beet pakken. Voor de kinderen was er een speciaal programma in elkaar gezet, waarin stil werd gestaan bij iedere ruimte en welke Bijbelse elementen hierin terug te vinden waren. Dat leidde tot leuke reacties. De bel, waarmee aangekondigd wordt dat de viering begint, kennen zij in hun kerk niet en natuurlijk moest elk kind deze even laten klingelen. Veel heilige getallen zijn in het gebouw verwerkt, waar wij doorgaans niet stil bij staan. Ook dat de architecten het elkaar kunnen ontmoeten in alle vertrekken centraal hebben gezet, was een aandachtspunt.
Na afloop kregen de kinderen een boekje mee, waarin het e.e.a. van hetgeen was verteld werd samengevat. In het midden was een puzzel (een woordzoeker) opgenomen bestaande uit woorden die in onze Ludgeruskerk zo vertrouwd zijn. Het werd een leerzaam uurtje voor beide kanten.
BezoekLudgeruskerk-PKN-10-11-2018
Marian Visser (namens PG/Locatieraad)

Gelegenheidskoor Ludgerus geloofsgemeenschap

Al 35 jaar lang levert ons koor een bijdrage aan onze parochie. We worden dan wel het gelegenheidskoor genoemd, maar het gaat wel over veel meer dan een “gelegenheid”. Het gaat over momenten in iemands leven waar verbinden zoals “trouwen” of verlaten zoals “rouwen” een grote rol speelt. Onze bijdrage met zang en muziek zijn daarbij een belangrijk moment in het verwerken en omgaan met heel persoonlijke emoties.

Kom eens luisteren op onze repetitiemiddag, (maandag 13.30) onder de enthousiaste leiding van onze dirigent en organist, waar we de liederen repeteren die passend zijn voor in de eucharistie, of de plechtigheid van een uitvaart of trouwdienst

Een gedicht wat ons samenbrengt;

Ik draag je, lieve medemens.
Ik draag je, met mijn tere kracht.
Ik draag je, als een onverwacht geschenk;
Een kleurrijk wonder in een grijze stad.

Ik draag je, lieve medemens.
Ik draag je, zoals ik mezelf gedragen weet,
door zoveel andere mensen.
Ik draag jou, een beetje zoals God ons allen draagt.

 

Gelegenheidskoor