Bericht van Willem Klaver

Beste Parochianen,

Ik wil jullie bij deze van harte een Zalig Pasen toewensen.
Moge de Liefde altijd sterker zijn dan haat, geweld en zelfs de dood.

Op Tweede Paasdag verhuis ik naar een stadsparochie [Saint John the Evangelist-Our Lady of Mount Carmel]
in the City of White Plains, de hoofdstad van de Regio Westchester.
Het is met de trein slechts 35 minuten vanaf Grand Central in Manhattan, New York City.

Kardinaal Dolan heeft de parochie toebedeeld voor overname door Mill Hill en dus zal ik samen met twee andere Mill Hillers op de pastorie komen te wonen plus een inwonende Hospital Chaplain. Het is een parochie met twee kerken die op loop afstand van elkaar liggen en drie jaar geleden tot een parochie zijn gefuseerd. De parochie gemeenschap is nogal gemengd en bestaat voor een groot deel uit Latino’s, Haitianen en Ierse/Italiaanse katholieken. De vieringen worden er gevierd in het Engels, Spaans en Creools. De parochie is gelegen downtown White Plains met 58.000 inwoners. White Plains is een financieel centrum buiten Manhattan met bijna een millioen werkenden en zo staat er onder meer het Amerikaans hoofdkwartier van Heineken.

Het wordt voor mij een nieuwe missionaire uitdaging, ook als eerstverantwoordelijke in de parochie. Ik hoop mee te werken aan de opbouw van een parochie gemeenschap waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. In een diep verdeelde samenleving heeft de Kerk een grote verantwoordelijkheid om mensen bijeen te brengen in de Liefde van God met oog voor elkaar, in het bijzonder de zwakkeren, armen,
ongedocumenteerde immigranten en vluchtelingen.

Mijn nieuw woon- en postadres is bij het secretariaat van Pax Christi bekend:

Bij deze vraag ik om Uw oprechte steun door middel van gebed. Alvast hartelijk dank hiervoor!
Ik hoop mijn Groene Kaart eerdaags te ontvangen zodat ik in juni naar Nederland kan komen om familie en vrienden en m.n. mijn moeder op te zoeken die op 13 mei al 92 jaar wordt.

Ik wens U allen fijne en gezegende Paasdagen. Felices Pascuas! Happy Easter!

Willem