BEN Zover!…

Mijn parochianen

Bij mij vielen de kaarten en brieven niet op de deurmat in de gang, maar op mijn bed in een revalidatiecentrum in Utrecht, waar ik zes maanden opgenomen was. De meeste dagen lag er een flink aantal exemplaren op mijn bed, tot verbazing van personeel en mederevalidanten. Toen ik eenmaal thuis was, maakte ik foto’s van deze kaarten en brieven. Op een goed moment waren het er zo’n 1800. Ik besloot ze online te zetten. Ik schreef er een tekst bij, die ik verbond aan een woord, regel uit de post van toen. Zo ontstond mijn website: www.vanlieverleve.nl . Wie schreven me? Naast vrienden en buren waren dat de parochianen van oostelijk Flevoland: Dronten, Lelystad, Biddinghuizen en Swifterbant. Ik was in die dagen pastor in die plaatsen. Op een kwade dag moest ik dat pastoraat door een dwarslaesie voorgoed opgeven. Dagelijks geeft de website mij inspiratie en kracht om op deze weg verder te gaan. Ook deze liefde is de ervaring van totale aandacht.
BenRoest
BEN ROEST, NIJKERK