27/11 Impulsavond ‘Niets op deze wereld laat ons onverschillig’ Kennismaken met de encycliek ‘Laudato si’ van paus Franciscus Er is een

27/11  Impulsavond ‘Niets op deze wereld laat ons onverschillig’

Kennismaken met de encycliek ‘Laudato si’ van paus Franciscus

Er is een groeiende bezorgdheid om de natuur en de schepping vanwege de gevaren die hen bedreigen. In 2015 heeft paus Franciscus vanuit het katholieke sociale denken een vurig pleidooi gehouden voor bewustwording van de bedreigingen van onze planeet en voor gezamenlijke actie om er iets aan te doen. Zijn rondzendbrief Laudato Si is een oproep tot ‘ecologische bekering’ om de aarde (ons gemeenschappelijke huis) en onszelf een toekomst te geven. Diaken André van Boven zal ons laten kennismaken met de belangrijkste inzichten die de paus hierin aanreikt. Hij hield dit verhaal in mei voor de werkgroep volwassenencatechese. Een uitermate heldere en boeiende lezing die u beslist niet mag missen.

Woensdag 27 november om 20.00 uur  (inloop met koffie vanaf 19.30 uur)

In de Petruskerk Lelystad.  Kosten€ 2,50

Opgave: secretariaat.paxchristi@parochienorbertus.nl  of 0320-250010