Nieuws Lelystad

Pax Christi vier(t)(de) gouden jubileum

Op 1 januari 1968 werd in Lelystad een zelfstandige katholieke parochie ingesteld met de naam “Pax Christi”. Dit heuglijke feit ligt 50 jaar achter ons en de geloofsgemeenschap viert dat in een reeks van evenementen gedurende de periode oktober 2017 tot juni 2018. Het absolute hoogtepunt in dat programma was een feestelijke eucharistieviering op zondag 7 januari waarin pastoor Hans Boogers en vepper Willem van de Burg voorgingen. Na afloop waren er sprekers die hun licht lieten schijnen op wat die 50 jaar ons heeft opgeleverd. Daarna was er in een gezellig samenzijn. waarin nog uitbundig werd nagepraat.
De sprekers waren;

– de burgemeester van Lelystad Ina Adema,
– vicevoorzitter van het parochiebestuur Frédérique Molendijken
– voorzitter van de locatieraad Hans Luiten

In de middag was na 15.00 uur een Open Huis zijn voor eenieder van binnen en buiten de geloofsgemeenschap. Zij kondendan nader kennismaken met onze geloofsgemeenschap, de Petruskerk en onze wijze van geloofsbeleving.

Maar ook de Flevopost en gemeente Lelystad berichten hier over

Pax50

Givt in Lelystad

Voor mensen die geen contant geld meer bij zich hebben is er goed nieuws. Het is nu mogelijk om met uw smartphone aan de collecte mee te doen. Hiervoor heeft u wel de Givt-app nodig en die is te downloaden op www.givtapp.net/download. Het blijft natuurlijk mogelijk om met contant geld mee te doen aan de collecte.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Maar dit heeft een aantal nadelen. Naast de muntjes voor de wagentjes bij de supermarkt, kunt u bijvoorbeeld ook tijdens de dienst bij de collecte in de problemen komen.

Geeft u liever contant? Geen probleem, want naast het geven met uw smartphone kan u altijd contant geld geven aan de collecte.

Wilt u meer weten over Givt, bezoek dan de website www.givtapp.net of bekijk www.facebook.com/Givtapp

Maar ook andere instellingen maken van Givt gebruik. Kijk maar eens op www.givtapp.net/waar/

Givt_Pax

WhatsApp in de parochie

Als eerste start Pax Christi geloofsgemeenschap Lelystad: aanmelden kan via whatsapp.lelystad@parochienorbertus.nl wie volgt?
(Later wellicht direct via het telefoonnummer van de beheerders)

1. Doel

Het doel van de WhatsApp groep Pax Christi is om personen die zich verbonden voelen met de geloofsgemeenschap met elkaar te verbinden en communicatie te vergemakkelijken.Zoals bij veel zaken in het leven is het handig om wat regels te hanteren.

1. Gekeuvel

Gebruik de groep waarvoor hij is bedoeld. De groep is gestart als informatievoorziening richting parochieanen. Als er behoeft is om ander soortige groepen op te richten is dat bespreekbaar. Dus geen zaken die niets met het groepsonderwerp te maken hebben bezigen. In principe geen reacties geven dan uiterst noodzakelijke. In het uiterste geval kunt u de beheerders rechtstreeks berichten en zij kunnen dan besluiten een aanvullend bericht te sturen.

1. Bilateraal

Niet één-op-één in de groep. Net zoals het in de fysieke wereld storend is als twee mensen zich in de groep afzonderen en smoezen, is dat op WhatsApp ook zo. Dus: geen bilateraaltjes in de groep, graag.

1. Beheer van de groep

U kunt zich aanmelden via whatsapp.lelystad@parochienorbertus.nl hij/zij voegt u toe in de groep die u aangeeft. We starten met de 1e groep, “Pax Christi – Lelystad”
Als een beheerder u heeft toegevoegd  aan een appgroep, hebt u uiteraard het recht deze groep ook weer te verlaten. Stuur een afsluitend ­berichtje (‘Ik verlaat de groep. Met eventueel een korte verklaring’) en verlaat de groep.

1. Emoticons

Wees bij zakelijk gebruik en gebruik geen emoticons, die symbooltjes kunnen ook tot verwarring leiden.

1. Stil

Wordt het heel druk en gezellig in de appgroep, dan hoort u voortdurend berichtjes binnenkomen. Als dat u stoort, is het handig om te weten dat u elke appgroep apart op ‘stil’ kunt zetten.

1. Profielfoto

Bedenk dat een profielfoto van uw hond of baby prima is maar bedenk dat die foto ook prijkt in elke groep waarvoor u hetzelfde account gebruikt.

1. Juiste groep

Instinker: plaats uw bericht in de juiste groep. De fout is sneller gemaakt dan bij e-mail of sms.

Gebaseerd op een artikel uit Elsevier nummer 28, 11 juli 2015

WhatsApp Flyer

Pax Christi Buitenkapel

De Pax Christi Buitenkapel kan dag en nacht een plekje zijn waar u in stilte kunt bidden, nadenken, bezinnen of mediteren.

Beveiligd: Marktplaats (Lelystad)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Voer je wachtwoord in om reacties te bekijken